about-atlas

Over Atlas

Wie Is Atlas

Atlas Dental Care is eind 2019 opgericht door Berend Wauters en Vincent Mazairac. Groeiende complexiteit en concurrentie binnen de tandzorg heeft nieuwe regels in het spel geschreven: het is niet enkel voldoende een professionele tandarts te zijn om een goede praktijk te draaien. Vandaar dat Atlas een alliantie uitbouwt van sterke tandartspraktijken. Hierbij wordt een draagvlak gebouwd om de tandarts optimaal te faciliteren door het adviseren en ondersteunen van werkzaamheden op het gebied van administratieve, financiële, organisatorische, commerciële, juridische, bedrijfseconomische en personele organisatie. Gegeven deze verschillende domeinen is het logisch dat u niet alles alleen kunt en moet samenwerken in teamverband. Vandaar dat ons team aangevuld wordt met vaardigheden voorzien door Renco Huis (financieel directeur), Pieter Griep (fiscalist), Michiel Leenhouts (arbeidsrecht jurist), Ward Welage (ondernemingsrecht jurist) en Mathieu Deijns (adviseur leverancierskant tandzorgsector).

Onze Geschiedenis

Onze geschiedenis wordt dagelijks geschreven. De eerste stap in dit proces was de overname van Tandartsenpraktijk Mazairac. Een middelgrote praktijk met een goede naam in de omgeving Rosmalen en ’s-Hertogenbosch. Groei voor Atlas is belangrijk maar het moet duurzaam en solide zijn. Vandaar dat we ons richten op overnames van gekwalificeerde tandartspraktijken met een persoonlijke touch.

nastuh-abootalebi-eHD8Y1Znfpk-unsplash
about
icon

Missie

Wij wensen de hoogste standaarden van dentale zorg te leveren in een zorgende, comfortabele en moderne omgeving. Hierbij zetten we maximaal in op persoonlijke tandheelkunde op hoog, kwalitatief niveau. We vinden het belangrijk dat in elke praktijk een prettige en ongedwongen sfeer hangt.

icon

Visie

Groeiende complexiteit en concurrentie binnen de tandzorg heeft nieuwe regels in het spel geschreven: het is niet enkel voldoende een professionele tandarts te zijn om een goede praktijk te draaien. Vandaar dat Atlas een alliantie uitbouwt van sterke tandartspraktijken. Hierbij wordt een draagvlak gebouwd om de tandarts optimaal te faciliteren door het adviseren en ondersteunen.

Onze Waarden

Authentiek

Wij zijn en blijven onszelf, doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

Ondersteunend

De tandarts wilt zijn zelfstandigheid behouden en dat is oké. We ondersteunen je graag waar nodig.

Plezier

Er moet plezier gemaakt kunnen worden.

Lange termijn

Het lange termijn denken zit in ons DNA- en we zorgen er zeker voor dat dit doorsijpelt in elke actie die we ondernemen.

Verbondenheid

Een sterke verbondenheid is een van de sterkste pijlers voor persoonlijke tandheelkunde op hoog niveau.

Toewijding naar patiënten toe

Focus je op de patient, de rest volgt.

Ontmoet Het Team

Atlas bestaat uit een team van tandartsen, praktijkhouders, ondernemers en adviseurs. Gezamenlijk hebben we meer dan 230 jaar ervaring.

Vincent Mazairac

Tandarts-Directeur

Vincent Mazairac

Tandarts-Directeur

Vincent heeft in Rosmalen een praktijk overgenomen in 2008 en deze gemoderniseerd en uitgebreid. Inmiddels is de praktijk gegroeid tot een groepspraktijk met vijf tandartsen, een mondhygiëniste, diverse assistentes, praktijkmanager en een tandtechnicus met eigen laboratorium. Al met al een team van 16-20 mensen afhankelijk van het aantal stagiaires. Vincent…

Michiel Leenhouts

Arbeidsrecht Jurist

Michiel Leenhouts

Arbeidsrecht Jurist

Duidelijke adviezen geven is een kunst. En al zeker wanneer het advies betreft rond arbeidsrechtelijke kwesties. Vandaar dat het niet meer dan logisch is dat wij deze kunst moeten beheersen. Dit doen wij via ons Raad van Advies lid Michiel Leenhouts. Als Atlas hebben wij dan ook een korte lijn…

Nina van Wordragen

Regiomanager

Nina van Wordragen

Regiomanager

Hoi hoi graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Nina van Wordragen. Al vanaf de start van mijn carrière ben ik werkzaam in de tandheelkunde. Mijn drive om de beste mogelijke zorg te willen verlenen aan de patiënt en de ambitie om het optimale uit ieder individu te…

Berend Wauters

Oprichter & algemeen directeur

Berend Wauters

Oprichter & algemeen directeur

Ondernemer. Oprichter diverse bedrijven. Ex business bankier.

Renco Huis

Financieel directeur

Renco Huis

Financieel directeur

The financial wizard. Kijkt wat financieel haalbaar is.

Mathieu Deijns

Adviseur

Mathieu Deijns

Adviseur

Ex-directeur KaVo Nederland. Directeur DentalPharma. Adviseur.
IMG_1862-905×1024

Vincent heeft in Rosmalen een praktijk overgenomen in 2008 en deze gemoderniseerd en uitgebreid. Inmiddels is de praktijk gegroeid tot een groepspraktijk met vijf tandartsen, een mondhygiëniste, diverse assistentes, praktijkmanager en een tandtechnicus met eigen laboratorium. Al met al een team van 16-20 mensen afhankelijk van het aantal stagiaires. Vincent is geïnteresseerd in een breed gamma van diverse aspecten binnen tandheelkunde. Zo heeft hij binnen de KNMT diverse functies bekleed waaronder secretaris van de afdeling Centraal Brabant en klachtondersteuner, en inmiddels is hij ook onafhankelijk deskundige inzake klachtzaken. Tevens is hij werkzaam als medisch adviseur voor een partijneutraal medisch adviesbureau. Als algemeen tandarts heeft hij veel inhoudelijke kennis om daardoor als een spin in het web alles te overzien en diverse collegae hun specialisaties te laten uitvoeren.

Michiel Leenhouts

Duidelijke adviezen geven is een kunst. En al zeker wanneer het advies betreft rond arbeidsrechtelijke kwesties. Vandaar dat het niet meer dan logisch is dat wij deze kunst moeten beheersen. Dit doen wij via ons Raad van Advies lid Michiel Leenhouts. Als Atlas hebben wij dan ook een korte lijn met deze ervaren arbiedsrechtjurist om beroep te doen op zijn kennis. Michiel loodst ons door het doolhof van de Nederlandse arbeidswetgeving. Met zijn 15 jaar ervaring in het vak is dit dan ook geen probleem.

a2b65ee6-24b5-4405-8e32-778c97c6361b

Hoi hoi graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Nina van Wordragen. Al vanaf de start van mijn carrière ben ik werkzaam in de tandheelkunde. Mijn drive om de beste mogelijke zorg te willen verlenen aan de patiënt en de ambitie om het optimale uit ieder individu te halen heeft gezorgd voor mooie resultaten. Het coachen en inspireren van diverse teams is dan ook iets wat ik graag doe. Met deze instelling heb ik meerdere diploma’s en certificaten weten te halen om daarin steeds een grotere rol te kunnen spelen. Inmiddels heb ik een oog voor detail weten te ontwikkelen tijdens het observeren van processen om te kijken wat zowel op organisatorisch als strategisch niveau beter zou kunnen binnen de tandheelkunde. Dit heeft geleid tot de functies interim-en praktijkmanager. Alle ervaringen en leermomenten die ik heb opgedaan de afgelopen jaren neem ik mee om de functie als regiomanager met veel passie en enthousiasme uit te gaan voeren.

9d616e35-65f0-4d5e-8460-9f4f60d66421

Oprichter VirtualRace & Atlas Dental Care.

VirtualRace is een virtual reality start-up dat succesvolle samenwerkingen wist neer te zetten met o.a. Coyote Systems, BMW, AkzoNobel, MAN, Sikkens, DeltaLight en meer.

Naast VirtualRace heeft Berend als Business Banker in het Businesscentrum van Belfius regio Aalst gewerkt. Hier kwam hij dagelijks in contact met kleine tot medium – grootte bedrijven. De basis van onze economie. Dit was een uitzonderlijk interessante periode.

Als business bankier miste hij het ondernemen en zag hij zich liever aan de ‘andere’ kant van de onderhandelingstafel, daar waar de ondernemers zaten. Daarom heeft hij besloten om zijn volledige aandacht te richten op Atlas Dental Care Nederland B.V.. Een nieuw intitiatief rond de veranderde wereld binnen de tandzorg sector. Hij kwam in contact met deze sector via zijn familie. Twee tantes zijn tandarts, een nichtje studeert voor tandheelkunde en zijn oom is Dr. Professor aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Hierdoor kwam hij te weten dat de tandzorgsector op een scharnierpunt staat en interessante kansen biedt. Vele oudere tandartsen willen hun praktijk overdragen aan jongere tandartsen maar deze hebben geen interesse omdat ze liever als tandarts “aan de stoel” staan en niet de stress van het ondernemerschap willen meemaken. Met Atlas Dental Care bieden we de mogelijkheid van uittreden van tandarts/eigenaren en toetreden van jonge medewerkende tandartsen. Uit de ervaring met VirtualRace was hij zich echter goed bewust dat deze kans de nodige kwaliteiten van verschillende disciplines eist en je sommige zaken niet alleen kan doen. Vandaar dat hij een professioneel team om zich heen heeft verzameld met ruime ervaring en uitstekende kwaliteit.

Picture 1

Sinds 1996 is Renco  ruim 18 jaar werkzaam geweest als financieel professional bij diverse (internationale, beursgenoteerde) ondernemingen. Alsmanager/directeur is hij vooral actief geweest op het grensgebied tussen strategie & finance en finance & de business (business control). Hij heeft zichgespecialiseerd in het optimaliseren van de transparantie en voorspelbaarheid van de (financiële) resultaten en het verbeteren van de samenwerking eninteractie binnen finance en met andere bedrijfsonderdelen. Begin 2013 is Renco zelfstandig professional geworden om zijn kennis en ervaring alsadviseur en interim-manager aan te wenden. Dit is in 2015 uitgemond in de mede-oprichting van 2 Omega. De missie van 2Omega is om hunfinanciële expertise en bedrijfservaring te delen met MKB ondernemers. Dit doen ze middels het aanbieden van hun vorm van financiëledienstverlening, die ze ‘Financial Mentoring’ noemen. Zij adviseren en begeleiden ondernemers bij hun financiële en bedrijfseconomischevraagstukken.

IMG_7604

Mathieu Deijns is meer dan 25 jaar actief in de medische wereld. Hij heeft zijn ervaring in de tandzorgsector opgebouwd als Managing Director van KaVo Benelux. Een producent en wereldleider op het gebied van tandheelkundige apparatuur. Op heden is hij directeur/eigenaar bij DentalPharma/Contrast Europe/ERGOsp. DentalPharma is voor meer dan 15 jaar actief binnen de tandzorgsector dewelke een scala van eigen producten ontwikkelt en verkoopt. Hij geeft binnen Atlas Dental Care de visie en strategie mee vorm en doet dienst als adviseur in het inspecteren en keuren van de desbetreffende tandartspraktijken.