about-atlas

Over Atlas

Wie Is Atlas

Atlas Dental Care is eind 2019 opgericht door Berend Wauters. Geert Hommez en Vincent Mazairac, beiden tandarts, zijn sinds het begin van Atlas nauw betrokken bij de vormgeving van deze organisatie. Groeiende complexiteit en concurrentie binnen de tandzorg heeft nieuwe regels in het spel geschreven: het is niet enkel voldoende een professionele tandarts te zijn om een goede praktijk te draaien. Vandaar dat Atlas een alliantie uitbouwt van sterke tandartspraktijken. Hierbij wordt een draagvlak gebouwd om de tandarts optimaal te faciliteren door het adviseren en ondersteunen van werkzaamheden op het gebied van administratieve, financiële, organisatorische, commerciële, juridische, bedrijfseconomische en personele organisatie. Gegeven deze verschillende domeinen is het logisch dat u niet alles alleen kunt en moet samenwerken in teamverband. Vandaar dat ons team aangevuld wordt met vaardigheden voorzien door Benedictus Borsboom (financieel directeur), Jean Dinet (voorzitter), Marc van Hoecke (accountant), Leo Peeters (jurist) en Mathieu Deijns (adviseur leverancierskant tandzorgsector).

Onze Geschiedenis

Onze geschiedenis wordt dagelijks geschreven. De eerste stap in dit proces was de overname van Tandartsenpraktijk Mazairac. Een middelgrote praktijk met een goede naam in de omgeving Rosmalen en ’s-Hertogenbosch. Groei voor Atlas is belangrijk maar het moet duurzaam en solide zijn. Vandaar dat we ons richten op overnames van gekwalificeerde tandartspraktijken met een persoonlijke touch.

nastuh-abootalebi-eHD8Y1Znfpk-unsplash
about
icon

Missie

Wij wensen de hoogste standaarden van dentale zorg te leveren in een zorgende, comfortabele en moderne omgeving. Hierbij zetten we maximaal in op persoonlijke tandheelkunde op hoog, kwalitatief niveau. We vinden het belangrijk dat in elke praktijk een prettige en ongedwongen sfeer hangt.

icon

Visie

Groeiende complexiteit en concurrentie binnen de tandzorg heeft nieuwe regels in het spel geschreven: het is niet enkel voldoende een professionele tandarts te zijn om een goede praktijk te draaien. Vandaar dat Atlas een alliantie uitbouwt van sterke tandartspraktijken. Hierbij wordt een draagvlak gebouwd om de tandarts optimaal te faciliteren door het adviseren en ondersteunen.

Onze Waarden

Authentiek

Wij zijn en blijven onszelf, doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

Ondersteunend

De tandarts wilt zijn zelfstandigheid behouden en dat is oké. We ondersteunen je graag waar nodig.

Plezier

Er moet plezier gemaakt kunnen worden.

Lange termijn

Het lange termijn denken zit in ons DNA- en we zorgen er zeker voor dat dit doorsijpelt in elke actie die we ondernemen.

Verbondenheid

Een sterke verbondenheid is een van de sterkste pijlers voor persoonlijke tandheelkunde op hoog niveau.

Toewijding naar patiënten toe

Focus je op de patient, de rest volgt.

Ontmoet Het Team

Atlas bestaat uit een team van tandartsen, praktijkhouders, ondernemers en adviseurs. Gezamenlijk hebben we meer dan 230 jaar ervaring.

Jean Dinet

Voorzitter

Jean Dinet

Voorzitter

Primus inter paris. Ex- CEO verschillende internationale ondernemingen. Adviseur.

Leo Peeters

Jurist

Leo Peeters

Jurist

Jurist. Ex-partner bij Ernst & Young Legal Services, Simmons&Simmons en Thompson Hine LLP. Eigenaar Seeds of Law.

Marc Van Hoecke

Accountant (Ernst & Young)

Marc Van Hoecke

Accountant (Ernst & Young)

Accountant. Audit partner Ernst & Young. Adviseur.

Berend Wauters

Oprichter & algemeen directeur

Berend Wauters

Oprichter & algemeen directeur

Ondernemer. Oprichter diverse bedrijven. Ex business bankier.

Benedictus (Dick) Borsboom

Financieel directeur

Benedictus (Dick) Borsboom

Financieel directeur

The financial wizard. Kijkt wat financieel haalbaar is.

Vincent Mazairac

Tandarts-directeur

Vincent Mazairac

Tandarts-directeur

Tandarts. Praktijkhouder. Onafhankelijk deskundige KNMT.

Prof. Dr. Geert Hommez

Professor tandarts

Prof. Dr. Geert Hommez

Professor tandarts

Professor. Tandarts. Adviseur.

Mathieu Deijns

Adviseur

Mathieu Deijns

Adviseur

Ex-directeur KaVo Nederland. Directeur DentalPharma. Adviseur.
IMG_7600

Als CEO van een groep van internationale bedrijven heeft Jean Dinet zijn strepen verdiend met zijn no-nonsense, handson, resultaat gerichte entrepreneurial stijl van leiderschap. Jean Dinet heeft een uitzonderlijk 40-jarig track record opgebouwd in de globale B2B/B2C sales en marketing, change management, en heeft sterke groei weten te verwezenlijken op organische wijze alsook via meerdere fusies en overnames. Binnen Atlas Dental Care is hij actief als de voorzitter van de Raad van Advies.

IMG_7606

Leo Peeters is eigenaar van Seeds of Law en Voorzitter bij Make-A-Wish. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als bedrijfsjurist en heeft substantiële ervaring opgedaan in transactioneel werk met de daarbij horende juridische aspecten. Zo was hij o.a. partner bij EY Legal Services, Simmons&Simmons en Thompson Hine LLP. Op heden helpt hij zijn cliënteel met strategische plannen op te stellen, onderhandelingen te leiden en adviseert hij in deals en transacties. Zijn rol binnen Atlas Dental Care is deze van legal consult. Ook voorziet hij de juridische due diligence.

IMG_7598

Marc van Hoecke heeft zijn expertise opgebouwd als Audit Partner bij Ernst & Young (EY), een big 4 accounting kantoor. Zijn werkzaamheden bij EY bestonden uit het uitvoeren van financiële audits en derbij gepaard gaande bijzondere opdrachten en adviesverlening ten behoeve van cliënten, zowel nationale als internationale ondernemingen, organisaties van openbaar belang, familiebedrijven, grote en middelgrote ondernemingen, … Binnen Atlas Dental Care voorziet hij het financiële en fiscale due diligence werk. Hij is als non-executive aanwezig bij elke boardmeeting en linkt elk aspect dat we bespreken aan financiële en fiscale implicaties.

Berend

Oprichter VirtualRace & Atlas Dental Care.

VirtualRace is een virtual reality start-up dat succesvolle samenwerkingen wist neer te zetten met o.a. Coyote Systems, BMW, AkzoNobel, MAN, Sikkens, DeltaLight en meer.

Naast VirtualRace heeft Berend als Business Banker in het Businesscentrum van Belfius regio Aalst gewerkt. Hier kwam hij dagelijks in contact met kleine tot medium – grootte bedrijven. De basis van onze economie. Dit was een uitzonderlijk interessante periode.

Als business bankier miste hij het ondernemen en zag hij zich liever aan de ‘andere’ kant van de onderhandelingstafel, daar waar de ondernemers zaten. Daarom heeft hij besloten om zijn volledige aandacht te richten op Atlas Dental Care Nederland B.V.. Een nieuw intitiatief rond de veranderde wereld binnen de tandzorg sector. Hij kwam in contact met deze sector via zijn familie. Twee tantes zijn tandarts, een nichtje studeert voor tandheelkunde en zijn oom is Dr. Professor aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Hierdoor kwam hij te weten dat de tandzorgsector op een scharnierpunt staat en interessante kansen biedt. Vele oudere tandartsen willen hun praktijk overdragen aan jongere tandartsen maar deze hebben geen interesse omdat ze liever als tandarts “aan de stoel” staan en niet de stress van het ondernemerschap willen meemaken. Met Atlas Dental Care bieden we de mogelijkheid van uittreden van tandarts/eigenaren en toetreden van jonge medewerkende tandartsen. Uit de ervaring met VirtualRace was hij zich echter goed bewust dat deze kans de nodige kwaliteiten van verschillende disciplines eist en je sommige zaken niet alleen kan doen. Vandaar dat hij een professioneel aandeelhoudersteam om zich heen heeft verzameld met ruime ervaring (> 250 jaar) en uitstekende kwaliteit.

IMG_7593

Na zijn 10-jarige carrière als Audit Manager bij KPMG en Deloitte ging Dick aan de slag bij de Duitse groep Raab Karcher (onderdeel van destijds VEBA AG). Hij was hier het hoofd van een grote interne accountantsdienst die vooral werd ingezet bij Due Diligence onderzoeken. Gedurende zijn tijd daar werden circa 250 acquisities op hun merits beoordeeld. Na door VEBA geselecteerd te zijn geweest als high potential werd hij gepromoveerd tot CFO van de divisie Electronics in Santa Clara, California. Deze divisie was distributeur van IT componenten en systemen. In 2000 werd deze divisie verkocht aan 2 industriepartijen en een private equity onderneming in een uiterst complexe transactie voor meer dan $ 2 miljard. Na de closing van de verkoop besloot Dick CFO te worden van een Nasdaq genoteerde IT distributor van systemen. Ondanks het feit dat het werken voor een beursgenoteerde onderneming erg interessant is bleef hij hier 1,5 jaar omdat hij na veel proberen niet in staat was het gedrag van de CEO op het vlak van ethiek te veranderen;

Vanaf 2003 was Dick CFO, head of IT en HR van Flexsys een joint-venture tussen Akzo Nobel en Solutia die actief is in de productie van rubber chemicaliën. In 2007 desinvesteerde Akzo Nobel haar belang doordat Flexsys met een nieuw verkregen lening de aandelen van Akzo Nobel kon inkopen. Met ingang van April 2007 werd Dick President van Avnet Technology Solutions Europe; de Europese divisie van Avnet voor de verkoop van IT Systemen. Deze divisie met 1500 personeel en €2 miljard omzet ging door een woelige tijd met veel acquisities en een heftige marktimplosie eind 2008 en 2009. Het jaar 2010 werd het sterk herstel gerealiseerd.

In 2012 kreeg Dick de functie aangeboden van CFO voor Zuid- en Oost Afrika voor Dangote Cement. Gedurende 2012 en 2013 werkte hij in verschillende Afrikaanse landen met vaste standplaats Lagos, Nigeria. Door een bijna dodelijk ongeluk besloot hij het Afrikaanse avontuur te stoppen en werd hij in 2014 Senior Adviseur voor de Turkse Sanko Groep. Naast het adviseren op het gebied van acquisities en verkooptransacties, grote EPC contracten en  het opzetten van een factureringsonderneming voor de groep in Nederland was hij ook COO van Sankonline. In deze functie beoordeelde hij veel businessplannen gepresenteerd door jonge Turkse ondernemers op hun haalbaarheid en financierbaarheid.

Eind 2018 contacteerde Berend Dick met het businessplan voor Atlas Dental Care. Volgens Dick is het idee voor het overnemen en duurzaam groeien van tandartsenpraktijken een van de beste proposities die hij in de laatste jaren gezien heeft.

d95fae23-2864-41e2-802d-6636a4f5dace

Vincent Mazairac is cum laude afgestudeerd in 2006 aan de Radboud Universiteit te Nijmegen als tandarts en heeft tevens het Honoursprogramma aldaar afgerond. Hierna begon hij als waarnemend tandarts in twee praktijken. Al snel heeft Vincent in Rosmalen een praktijk overgenomen in 2008 en deze gemoderniseerd en uitgebreid. Inmiddels is de praktijk gegroeid tot een groepspraktijk met vijf tandartsen, een mondhygiëniste, diverse assistentes, praktijkmanager en een tandtechnicus met eigen laboratorium. Al met al een team van 16-20 mensen afhankelijk van het aantal stagiaires. Vincent is geïnteresseerd in een breed gamma van diverse aspecten binnen tandheelkunde. Zo heeft hij binnen de KNMT diverse functies bekleed waaronder secretaris van de afdeling Centraal Brabant en klachtondersteuner, en inmiddels is hij ook onafhankelijk deskundige inzake klachtzaken. Tevens is hij werkzaam als medisch adviseur voor een partijneutraal medisch adviesbureau. Als algemeen tandarts heeft hij veel inhoudelijke kennis om daardoor als een spin in het web alles te overzien en diverse collegae hun specialisaties te laten uitvoeren. Als tandarts is hij enorm ondernemend en heeft hij een van de best draaiende praktijken van Noord-Brabant tot stand gebracht die nu onafhankelijk van hem draait. Hij is altijd bezig met optimalisatie d.m.v. het ‘lean’ principe (kaizen). Privé is hij geïnteresseerd in reizen, sporten, poltieke discussies, jurisprudentie en economie.

IMG_7597

Prof. Dr. Geert Hommez studeerde af als tandarts (Doctor in Dental Surgery) in 1996 aan de Universiteit van Gent. Na het uitoefenen van tandheelkunde in groepspraktijken behaalde hij in 2004 zijn PhD in de tandheelkunde en is sinds 2012 docent aan de Universiteit Gent. Parallel daarop heeft Prof. Dr. Hommez klinische ervaring opgedaan op de werkvloer van het UZ Gent en is hij auteur van een 20-tal internationale wetenschappelijk A1 publicaties. Binnen Atlas Dental Care is hij actief als industrie expert. Hij voorziet feedback, sleutelt mee aan de missie en visie van Atlas Dental Care en woont de technische en sociale due diligence bij in de desbetreffende tandartspraktijken om deze te inspecteren en te ‘keuren’.

IMG_7604

Mathieu Deijns is meer dan 25 jaar actief in de medische wereld. Hij heeft zijn ervaring in de tandzorgsector opgebouwd als Managing Director van KaVo Benelux. Een producent en wereldleider op het gebied van tandheelkundige apparatuur. Op heden is hij directeur/eigenaar bij DentalPharma/Contrast Europe/ERGOsp. DentalPharma is voor meer dan 15 jaar actief binnen de tandzorgsector dewelke een scala van eigen producten ontwikkelt en verkoopt. Hij geeft binnen Atlas Dental Care de visie en strategie mee vorm en doet dienst als adviseur in het inspecteren en keuren van de desbetreffende tandartspraktijken.