about-atlas

Over Atlas

Wie Is Atlas

Atlas Dental Care is eind 2019 opgericht door Berend Wauters en Vincent Mazairac. Groeiende complexiteit en concurrentie binnen de tandzorg heeft nieuwe regels in het spel geschreven: het is niet enkel voldoende een professionele tandarts te zijn om een goede praktijk te draaien. Vandaar dat Atlas een alliantie uitbouwt van sterke tandartspraktijken. Hierbij wordt een draagvlak gebouwd om de tandarts optimaal te faciliteren door het adviseren en ondersteunen van werkzaamheden op het gebied van administratieve, financiële, organisatorische, commerciële, juridische, bedrijfseconomische en personele organisatie. Gegeven deze verschillende domeinen is het logisch dat u niet alles alleen kunt en moet samenwerken in teamverband. Vandaar dat ons team aangevuld wordt met vaardigheden voorzien door Renco Huis (financieel directeur), Pieter Griep (fiscalist), Michiel Leenhouts (arbeidsrecht jurist), Ward Welage (ondernemingsrecht jurist) en Mathieu Deijns (adviseur leverancierskant tandzorgsector).

Onze Geschiedenis

Onze geschiedenis wordt dagelijks geschreven. De eerste stap in dit proces was de overname van Tandartsenpraktijk Mazairac. Een middelgrote praktijk met een goede naam in de omgeving Rosmalen en ’s-Hertogenbosch. Groei voor Atlas is belangrijk maar het moet duurzaam en solide zijn. Vandaar dat we ons richten op overnames van gekwalificeerde tandartspraktijken met een persoonlijke touch.

nastuh-abootalebi-eHD8Y1Znfpk-unsplash
about
icon

Missie

Wij wensen de hoogste standaarden van dentale zorg te leveren in een zorgende, comfortabele en moderne omgeving. Hierbij zetten we maximaal in op persoonlijke tandheelkunde op hoog, kwalitatief niveau. We vinden het belangrijk dat in elke praktijk een prettige en ongedwongen sfeer hangt.

icon

Visie

Groeiende complexiteit en concurrentie binnen de tandzorg heeft nieuwe regels in het spel geschreven: het is niet enkel voldoende een professionele tandarts te zijn om een goede praktijk te draaien. Vandaar dat Atlas een alliantie uitbouwt van sterke tandartspraktijken. Hierbij wordt een draagvlak gebouwd om de tandarts optimaal te faciliteren door het adviseren en ondersteunen.

Onze Waarden

Authentiek

Wij zijn en blijven onszelf, doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

Ondersteunend

De tandarts wilt zijn zelfstandigheid behouden en dat is oké. We ondersteunen je graag waar nodig.

Plezier

Er moet plezier gemaakt kunnen worden.

Lange termijn

Het lange termijn denken zit in ons DNA- en we zorgen er zeker voor dat dit doorsijpelt in elke actie die we ondernemen.

Verbondenheid

Een sterke verbondenheid is een van de sterkste pijlers voor persoonlijke tandheelkunde op hoog niveau.

Toewijding naar patiënten toe

Focus je op de patient, de rest volgt.

Ontmoet Het Team

Atlas bestaat uit een team van tandartsen, praktijkhouders, ondernemers en adviseurs. Gezamenlijk hebben we meer dan 230 jaar ervaring.

Berend Wauters

Oprichter & algemeen directeur

Berend Wauters

Oprichter & algemeen directeur

Ondernemer. Oprichter diverse bedrijven. Ex business bankier.

Renco Huis

Financieel directeur

Renco Huis

Financieel directeur

The financial wizard. Kijkt wat financieel haalbaar is.

Vincent Mazairac

Tandarts-directeur

Vincent Mazairac

Tandarts-directeur

Tandarts. Praktijkhouder. Onafhankelijk deskundige KNMT.

Mathieu Deijns

Adviseur

Mathieu Deijns

Adviseur

Ex-directeur KaVo Nederland. Directeur DentalPharma. Adviseur.
Berend

Oprichter VirtualRace & Atlas Dental Care.

VirtualRace is een virtual reality start-up dat succesvolle samenwerkingen wist neer te zetten met o.a. Coyote Systems, BMW, AkzoNobel, MAN, Sikkens, DeltaLight en meer.

Naast VirtualRace heeft Berend als Business Banker in het Businesscentrum van Belfius regio Aalst gewerkt. Hier kwam hij dagelijks in contact met kleine tot medium – grootte bedrijven. De basis van onze economie. Dit was een uitzonderlijk interessante periode.

Als business bankier miste hij het ondernemen en zag hij zich liever aan de ‘andere’ kant van de onderhandelingstafel, daar waar de ondernemers zaten. Daarom heeft hij besloten om zijn volledige aandacht te richten op Atlas Dental Care Nederland B.V.. Een nieuw intitiatief rond de veranderde wereld binnen de tandzorg sector. Hij kwam in contact met deze sector via zijn familie. Twee tantes zijn tandarts, een nichtje studeert voor tandheelkunde en zijn oom is Dr. Professor aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Hierdoor kwam hij te weten dat de tandzorgsector op een scharnierpunt staat en interessante kansen biedt. Vele oudere tandartsen willen hun praktijk overdragen aan jongere tandartsen maar deze hebben geen interesse omdat ze liever als tandarts “aan de stoel” staan en niet de stress van het ondernemerschap willen meemaken. Met Atlas Dental Care bieden we de mogelijkheid van uittreden van tandarts/eigenaren en toetreden van jonge medewerkende tandartsen. Uit de ervaring met VirtualRace was hij zich echter goed bewust dat deze kans de nodige kwaliteiten van verschillende disciplines eist en je sommige zaken niet alleen kan doen. Vandaar dat hij een professioneel aandeelhoudersteam om zich heen heeft verzameld met ruime ervaring (> 250 jaar) en uitstekende kwaliteit.

Picture 1

Sinds 1996 is Renco  ruim 18 jaar werkzaam geweest als financieel professional bij diverse (internationale, beursgenoteerde) ondernemingen. Alsmanager/directeur is hij vooral actief geweest op het grensgebied tussen strategie & finance en finance & de business (business control). Hij heeft zichgespecialiseerd in het optimaliseren van de transparantie en voorspelbaarheid van de (financiële) resultaten en het verbeteren van de samenwerking eninteractie binnen finance en met andere bedrijfsonderdelen. Begin 2013 is Renco zelfstandig professional geworden om zijn kennis en ervaring alsadviseur en interim-manager aan te wenden. Dit is in 2015 uitgemond in de mede-oprichting van 2 Omega. De missie van 2Omega is om hunfinanciële expertise en bedrijfservaring te delen met MKB ondernemers. Dit doen ze middels het aanbieden van hun vorm van financiëledienstverlening, die ze ‘Financial Mentoring’ noemen. Zij adviseren en begeleiden ondernemers bij hun financiële en bedrijfseconomischevraagstukken.

d95fae23-2864-41e2-802d-6636a4f5dace

Vincent Mazairac is cum laude afgestudeerd in 2006 aan de Radboud Universiteit te Nijmegen als tandarts en heeft tevens het Honoursprogramma aldaar afgerond. Hierna begon hij als waarnemend tandarts in twee praktijken. Al snel heeft Vincent in Rosmalen een praktijk overgenomen in 2008 en deze gemoderniseerd en uitgebreid. Inmiddels is de praktijk gegroeid tot een groepspraktijk met vijf tandartsen, een mondhygiëniste, diverse assistentes, praktijkmanager en een tandtechnicus met eigen laboratorium. Al met al een team van 16-20 mensen afhankelijk van het aantal stagiaires. Vincent is geïnteresseerd in een breed gamma van diverse aspecten binnen tandheelkunde. Zo heeft hij binnen de KNMT diverse functies bekleed waaronder secretaris van de afdeling Centraal Brabant en klachtondersteuner, en inmiddels is hij ook onafhankelijk deskundige inzake klachtzaken. Tevens is hij werkzaam als medisch adviseur voor een partijneutraal medisch adviesbureau. Als algemeen tandarts heeft hij veel inhoudelijke kennis om daardoor als een spin in het web alles te overzien en diverse collegae hun specialisaties te laten uitvoeren. Als tandarts is hij enorm ondernemend en heeft hij een van de best draaiende praktijken van Noord-Brabant tot stand gebracht die nu onafhankelijk van hem draait. Hij is altijd bezig met optimalisatie d.m.v. het ‘lean’ principe (kaizen). Privé is hij geïnteresseerd in reizen, sporten, poltieke discussies, jurisprudentie en economie.

IMG_7604

Mathieu Deijns is meer dan 25 jaar actief in de medische wereld. Hij heeft zijn ervaring in de tandzorgsector opgebouwd als Managing Director van KaVo Benelux. Een producent en wereldleider op het gebied van tandheelkundige apparatuur. Op heden is hij directeur/eigenaar bij DentalPharma/Contrast Europe/ERGOsp. DentalPharma is voor meer dan 15 jaar actief binnen de tandzorgsector dewelke een scala van eigen producten ontwikkelt en verkoopt. Hij geeft binnen Atlas Dental Care de visie en strategie mee vorm en doet dienst als adviseur in het inspecteren en keuren van de desbetreffende tandartspraktijken.