news-hero

Nieuws

Benedictus (Dick) Borsboom

Na zijn 10-jarige carrière als Audit Manager bij KPMG en Deloitte ging Dick aan de slag bij de Duitse groep Raab Karcher (onderdeel van destijds VEBA AG). Hij was hier het hoofd van een grote interne accountantsdienst die vooral werd ingezet bij Due Diligence onderzoeken. Gedurende zijn tijd daar werden circa 250 acquisities op hun merits beoordeeld. Na door VEBA geselecteerd te zijn geweest als high potential werd hij gepromoveerd tot CFO van de divisie Electronics in Santa Clara, California. Deze divisie was distributeur van IT componenten en systemen. In 2000 werd deze divisie verkocht aan 2 industriepartijen en een private equity onderneming in een uiterst complexe transactie voor meer dan $ 2 miljard. Na de closing van de verkoop besloot Dick CFO te worden van een Nasdaq genoteerde IT distributor van systemen. Ondanks het feit dat het werken voor een beursgenoteerde onderneming erg interessant is bleef hij hier 1,5 jaar omdat hij na veel proberen niet in staat was het gedrag van de CEO op het vlak van ethiek te veranderen;

Vanaf 2003 was Dick CFO, head of IT en HR van Flexsys een joint-venture tussen Akzo Nobel en Solutia die actief is in de productie van rubber chemicaliën. In 2007 desinvesteerde Akzo Nobel haar belang doordat Flexsys met een nieuw verkregen lening de aandelen van Akzo Nobel kon inkopen. Met ingang van April 2007 werd Dick President van Avnet Technology Solutions Europe; de Europese divisie van Avnet voor de verkoop van IT Systemen. Deze divisie met 1500 personeel en €2 miljard omzet ging door een woelige tijd met veel acquisities en een heftige marktimplosie eind 2008 en 2009. Het jaar 2010 werd het sterk herstel gerealiseerd.

In 2012 kreeg Dick de functie aangeboden van CFO voor Zuid- en Oost Afrika voor Dangote Cement. Gedurende 2012 en 2013 werkte hij in verschillende Afrikaanse landen met vaste standplaats Lagos, Nigeria. Door een bijna dodelijk ongeluk besloot hij het Afrikaanse avontuur te stoppen en werd hij in 2014 Senior Adviseur voor de Turkse Sanko Groep. Naast het adviseren op het gebied van acquisities en verkooptransacties, grote EPC contracten en  het opzetten van een factureringsonderneming voor de groep in Nederland was hij ook COO van Sankonline. In deze functie beoordeelde hij veel businessplannen gepresenteerd door jonge Turkse ondernemers op hun haalbaarheid en financierbaarheid.

Eind 2018 contacteerde Berend Dick met het businessplan voor Atlas Dental Care. Volgens Dick is het idee voor het overnemen en duurzaam groeien van tandartsenpraktijken een van de beste proposities die hij in de laatste jaren gezien heeft.