Wij staan voor u klaar

Over Atlas

Meer informatie over wie wij zijn, wat we doen, onze missie en visie.

Wie is Atlas?

Atlas Dental Care is eind 2019 opgericht door Berend Wauters en Vincent Mazairac. Groeiende complexiteit en concurrentie binnen de tandzorg heeft nieuwe regels in het spel geschreven: het is niet enkel voldoende een professionele tandarts te zijn om een goede praktijk te draaien. Vandaar dat Atlas een alliantie uitbouwt van sterke tandartspraktijken. Hierbij wordt een draagvlak gebouwd om de tandarts optimaal te faciliteren door het adviseren en ondersteunen van werkzaamheden op het gebied van administratieve, financiële, organisatorische, commerciële, juridische, bedrijfseconomische en personele organisatie.

Ontmoet Het Team

Milou van Esch

Financieel directrice

Nienke van Doornik

Project- en integratiemanager

Ashna Mohammed

Regiomanager

Mathieu Deijns

Adviseur

Michiel Leenhouts

Arbeidsrecht Jurist

Sonia De Lacerda Schickert

Implantoloog werkzaam binnen Atlas

BIG: 89920623902

Marijke Verheij

Backoffice medewerker

Joyce Walther-Pronk

Regiomanager West

Dirk-Jan Boswijk

Regiomanager

Berend Wauters

Oprichter VirtualRace & Atlas Dental Care.

VirtualRace is een virtual reality start-up dat succesvolle samenwerkingen wist neer te zetten met o.a. Coyote Systems, BMW, AkzoNobel, MAN, Sikkens, DeltaLight en meer.

Naast VirtualRace heeft Berend als Business Banker in het Businesscentrum van Belfius regio Aalst gewerkt. Hier kwam hij dagelijks in contact met kleine tot medium – grootte bedrijven. De basis van onze economie. Dit was een uitzonderlijk interessante periode.

Als business bankier miste hij het ondernemen en zag hij zich liever aan de ‘andere’ kant van de onderhandelingstafel, daar waar de ondernemers zaten. Daarom heeft hij besloten om zijn volledige aandacht te richten op Atlas Dental Care Nederland B.V.. Een nieuw intitiatief rond de veranderde wereld binnen de tandzorg sector. Hij kwam in contact met deze sector via zijn familie. Twee tantes zijn tandarts, een nichtje studeert voor tandheelkunde en zijn oom is Dr. Professor aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Hierdoor kwam hij te weten dat de tandzorgsector op een scharnierpunt staat en interessante kansen biedt. Vele oudere tandartsen willen hun praktijk overdragen aan jongere tandartsen maar deze hebben geen interesse omdat ze liever als tandarts “aan de stoel” staan en niet de stress van het ondernemerschap willen meemaken. Met Atlas Dental Care bieden we de mogelijkheid van uittreden van tandarts/eigenaren en toetreden van jonge medewerkende tandartsen. Uit de ervaring met VirtualRace was hij zich echter goed bewust dat deze kans de nodige kwaliteiten van verschillende disciplines eist en je sommige zaken niet alleen kan doen. Vandaar dat hij een professioneel team om zich heen heeft verzameld met ruime ervaring en uitstekende kwaliteit.

Vincent Mazairac

Vincent heeft in Rosmalen een praktijk overgenomen in 2008 en deze gemoderniseerd en uitgebreid. Inmiddels is de praktijk gegroeid tot een groepspraktijk met vijf tandartsen, een mondhygiëniste, diverse assistentes, praktijkmanager en een tandtechnicus met eigen laboratorium. Al met al een team van 16-20 mensen afhankelijk van het aantal stagiaires. Vincent is geïnteresseerd in een breed gamma van diverse aspecten binnen tandheelkunde.

Zo heeft hij binnen de KNMT diverse functies bekleed waaronder secretaris van de afdeling Centraal Brabant en klachtondersteuner, en inmiddels is hij ook onafhankelijk deskundige inzake klachtzaken. Tevens is hij werkzaam als medisch adviseur voor een partijneutraal medisch adviesbureau. Als algemeen tandarts heeft hij veel inhoudelijke kennis om daardoor als een spin in het web alles te overzien en diverse collegae hun specialisaties te laten uitvoeren.

Milou van Esch

Mijn naam in Milou van Esch en binnen Atlas ben ik eindverantwoordelijk voor alles op het gebied van financiën en personeel. In 2018 heb ik mijn Bachelor Bedrijfseconomie behaald aan de Avans Hogeschool in Breda, waarbij ik ervaring heb opgedaan bij diverse grote bedrijven als Carglass en Ardo BV. Na mijn studie ben ik gestart als financieel medewerker in een snel groeiende onderneming en ben ik een korte tijd doorgegroeid tot de functie Organisation Support Manager Global, waarbij ik verantwoordelijk was voor zowel de financiën als operationeel.

Nienke van Doornik

Nienke van Doornik

Jarenlang ben ik werkzaam geweest bij een klein marketing & communicatiebureau gericht op internationale, farmaceutische organisaties.
Bij dit familiebedrijf heb ik gewerkt op het gebied van administratie, eventorganisatie, office- en personeelsmanagement.
10 jaar geleden ben ik in de mondzorg terechtgekomen en heb ik de laatste jaren gewerkt als praktijkmanager bij een orthodontiepraktijk.

In 2022 ben ik gestart bij Atlas Dental Care als manager van de backoffice, de backoffice bestond nog niet als dusdanig, maar werd door de groei van Atlas sinds de start in 2019 onmisbaar.
In een aantal maanden hebben we met het team een goede basis weten te leggen voor de backoffice zodat we nog beter ondersteuning kunnen bieden aan de praktijken.

Inmiddels heeft mijn collega Marijke mijn taken overgenomen en ben ik werkzaam als project- en integratiemanager.
Een zeer veelzijdige en dynamische functie waarin ik mee kan groeien met de rest van de organisatie. Ik ben dan ook benieuwd wat de komende jaren gaan brengen.

Ashna Mohammed

Mijn naam is Ashna Mohammed en ik heb ruim 12 jaar ervaring in de tandheelkunde. Ik heb binnen verschillende tandartspraktijken veel ervaring mogen opdoen. Als Regiomanager begeleid ik bij Atlas Dental Care onze praktijkmanagers en medewerkers op weg naar een duurzame manier van werken, waarbij we altijd rekening houden met hun persoonlijke voorkeuren en gewoonten. Het dagelijks bezig zijn met deze praktijken en de verschillende collega’s vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik kom op verschillende plekken en ontmoet zodoende veel collega’s. Het versterken van relaties vind ik belangrijk, dit zorgt voor een sterker team.

Daarnaast ondersteun ik de praktijken die een hoger niveau willen bereiken en de structuur in de praktijk willen verbeteren.

Ik probeer dagelijks het beste van mezelf en het team naar boven te halen door een positieve sfeer binnen onze praktijk te creëren. Ik ben er heilig van overtuigd dat we dit kunnen overdragen naar onze patiënten.

Mathieu Deijns

Mathieu Deijns is meer dan 25 jaar actief in de medische wereld. Hij heeft zijn ervaring in de tandzorgsector opgebouwd als Managing Director van KaVo Benelux. Een producent en wereldleider op het gebied van tandheelkundige apparatuur.

Op heden is hij directeur/eigenaar bij DentalPharma/Contrast Europe/ERGOsp. DentalPharma is voor meer dan 15 jaar actief binnen de tandzorgsector dewelke een scala van eigen producten ontwikkelt en verkoopt.

Hij geeft binnen Atlas Dental Care de visie en strategie mee vorm en doet dienst als adviseur in het inspecteren en keuren van de desbetreffende tandartspraktijken.

Michiel Leenhouts

Duidelijke adviezen geven is een kunst. En al zeker wanneer het advies betreft rond arbeidsrechtelijke kwesties. Vandaar dat het niet meer dan logisch is dat wij deze kunst moeten beheersen. Dit doen wij via ons Raad van Advies lid Michiel Leenhouts.

Als Atlas hebben wij dan ook een korte lijn met deze ervaren arbiedsrechtjurist om beroep te doen op zijn kennis. Michiel loodst ons door het doolhof van de Nederlandse arbeidswetgeving. Met zijn 15 jaar ervaring in het vak is dit dan ook geen probleem.

Sonia De Lacerda Schickert

Sonia De Lacerda Schickert

Mijn naam is Sonia De Lacerda Schickert en ik ben tandarts, gespecialiseerd in chirurgische, implantologische en uitgebreide restauratieve behandelingen.

Ik heb in 2014 mijn master in de tandheelkunde behaald aan de Katholieke Universiteit in Portugal. Daarna ben ik in 2020 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Mijn proefschrift ging over botsubstituten voor botregeneratie in het maxillofaciale complex. Uiteraard heb ik vele cursussen en trainingen gevolgd aangaande chirurgische, implantologische en uitgebreide restauratieve behandelingen. 

Ik werk binnen de diverse praktijken van de Atlas groep als chirurgisch en restauratief tandarts, dit vind ik een mooie uitdaging.

Marijke Verheij

Welkom op de website van Atlas Dental Care! Ik ben een enthousiaste backoffice medewerker die veel ervaring heeft opgedaan in totaal andere functies voordat ik bij Atlas aan de slag ging. Door mijn veelzijdige werkervaring weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om flexibel en proactief te zijn in mijn werk.

Ik ben een echte teamspeler en draag graag bij aan het succes van de organisatie.

Ik ben vastberaden om verder te ontwikkelen binnen mijn functie als backoffice medewerker.

Kortom, ik ben een gedreven backoffice medewerker die klaar staat om mijn steentje bij te dragen aan Atlas Dental Care.

Joyce Walther-Pronk

Joyce

Als regiomanager West bij Atlas Dental Care ben ik Joyce Walther-Pronk, en ik stap elke dag vol enthousiasme de tandheelkundige wereld binnen. Met meer dan 30 jaar ervaring in deze prachtige branche, blijft mijn passie voor tandheelkunde onverminderd groot. Mijn missie? Niet alleen het leveren van uitstekende zorg, maar ook het ondersteunen en coachen van mijn teams, zodat zij elke patiënt de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Samen zetten we ons in voor een stralende glimlach en optimale mondgezondheid voor iedereen die onze praktijken binnenstapt.

Dirk-Jan Boswijk

Ik ben Dirk-Jan Boswijk, een gedreven en enthousiaste regiomanager bij Atlas Dental Care sinds augustus 2023.

Mijn focus ligt met name op verbinden. Intern, binnen de organisatie, maar ook buiten onze organisatie.

Dankzij mijn jarenlange ervaring in de tandheelkunde, heb ik een uitgebreid netwerk en weet mijn weg hierin goed te vinden.

Ik ga een uitdaging niet uit de weg en ben altijd op zoek naar manieren om onze dienstverlening, samen met het team, naar een hoger niveau te tillen. Dit kan procesmatig zijn, maar ook gericht op een uitbreiding van onze bestaande diensten.