in het nieuws

Testimonial Dhr. Frans Reinieren

Beste Berend en Vincent,

De allereerste brief die ik van Atlas Dental Care ontving betreffende een mogelijke samenwerking/overname eindigde met de woorden :“in het ergste geval hebben we een goed gesprek gehad”.

 Het is allemaal zoveel anders gelopen.

Atlas Dental Care  was voor mij nog onbekend maar de eerste kennismaking was meteen een leuk gesprek in een ontspannen sfeer. Dit gaf me gelijk het vertrouwen om ook zelf in alle openheid mijn wensen en verwachtingen te kunnen uiten, waarbij opgemerkt kan worden dat de openheid van zaken doen van Atlas me erg aansprak.

Na een tweede gesprek had ik wel het gevoel dat we er samen uit zouden kunnen komen. Hierbij was de doorslaggevende factor de collegiale benadering van Vincent en het enthousiasme van Berend. Voor mezelf vond ik het erg belangrijk dat als ik zou blijven werken in de praktijk er geen andere “kapitein op het schip” zou zijn, waar ik dagelijks mee te maken zou hebben, en dat de huidige manier van werken gecontinueerd zou worden.

De overname is gerealiseerd in volgens mij de kortst mogelijke tijd. Dit was wel eens hectisch, en soms vraag ik mij wel eens af hoe het mogelijk was dat we dit in zo’n korte tijd hebben gerealiseerd.  Het scheelt natuurlijk dat ik er al enige tijd aan toe was en daarom ook al heel wat voorbereidende werkzaamheden met mijn adviseur had uitgevoerd. Maar het blijft bewonderenswaardig dat jullie wilden meewerken aan deze “flits”-overname. 

Ik vond het erg prettig dat Atlas Dental Care op het moment van overname zorgde voor een platform waar we gezamenlijk alle benodigde informatie en documenten konden uitwisselen en inzien. Maar ik vond de financiële onderbouwing van de activa/passiva transactie wat slordig.

Ik was niet aarzelend over de overname maar wilde wel een zo groot mogelijke zekerheid voordat ik het kenbaar zou maken aan mijn team. Omdat alles zo snel gerealiseerd moest worden was alles kort dag en ik heb daarom pas een week voor de overnamedatum het team op de hoogte gebracht. Dat was een spannend moment. Ik verwachtte reacties als teleurstelling en schrik. Echter, de reacties van het team waren positief , begripvol en empathisch.

Ik ervaar de beslissing nog steeds als heel erg positief. Het is voor mij de meest ideale overname die ik me kan bedenken. Ik kan in “mijn eigen” praktijk blijven werken met het vertrouwde personeel, de mij vertrouwde patiënten en ondertussen ben ik helemaal ontzorgd. Ik was hier gezien mijn leeftijd aan toe. Ik ben eigenaar gebleven van het pand, hetgeen financieel nog voordelen heeft.

Na een hele snelle overname, een daar op volgende verbouwing en een dip, veroorzaakt door Covid19,  zijn we nu als team vooruit aan het kijken onder de vlag van Atlas Dental Care.

Ook in het nieuws..