in het nieuws

Atlas Academy – Anesthesie cursus 27 juni

Op zaterdag 27 juni gaf Prof. Dr. Geert Hommez de cursus “Lokale Anesthesie voor de tandartsassistente”. Dit was een leerzame en leuke dag en de eerste stap in onze Atlas Academy.

Lokale anesthesie voor de tandartsassistente

In de vroege ochtend begaven acht enthousiaste tandartsassistentes zich naar Tandartsenpraktijk Mazairac alwaar ze opgewacht werden door praktijkmanager Miranda.

De assistentes waren afkomstig van diverse praktijken waarbij Atlas haar opleidingscapaciteit ook beschikbaar heeft gesteld aan externe praktijken.

Na een gehele ochtend pittige theorie hebben de assistentes vervolgens bij elkaar geoefend met het geven van anesthesie. Dit onder leiding van Prof. Dr. Geert Hommez en Mw. drs. Daphne de Weger.

Aansluitend is een theorie-examen afgenomen welke door iedereen met goed resultaat afgelegd werd.
Als de assistentes aansluitend voldoende krijgen onder begeleiding van een BIG-geregistreerde tandarts wanneer ze de anesthesie in de praktijk toepassen, dan zullen zij een certificaat krijgen. Hierna mogen zij, mits voldaan aan alle regels hieromtrent, anesthesie geven. De cursus is geaccrediteerd via het Q-Keurmerk® met ondersteuning van de firma Septodont.

Ook in het nieuws..