in het nieuws

Eefje in de kijker

De unieke personen die in onze groep aanwezig zijn maken Atlas Dental Care zo uniek. Daarom plaatsen we graag eens een echte “power lady” in de spotlight. Eefje Vandenbulcke is sinds 14 maanden met veel plezier werkzaam bij Tandzorg Oranjeplein en Tandzorg Leuken in Weert. We hebben haar eens aan de tand gevoeld.

Wanneer is je passie voor de tandheelkunde begonnen?

Die passie is al lang geleden begonnen. Destijds kreeg ik de kans om me bij een zeer moderne tandartspraktijk in te kunnen gaan werken waar ik intern opgeleid werd tot een allround tandartsassistente. De complexe behandelingen, prachtige esthetische tandheelkunde en implantologie behandelingen die werden uitgevoerd binnen die praktijk hebben de liefde voor het vakgebied bij mij aangewakkerd. Elke dag was weer interessant en uitdagend. Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid groeide met de dag. In de tandheelkunde ben je nooit uitgeleerd dat is 1 van de redenen waardoor de uitdaging voor mij groot was. 

Heb je ook nog andere werkervaring, naast deze in de tandheelkunde?

Na 17 jaar als stoel assistente en balie assistente te hebben gewerkt en alles te hebben geleerd wat ik wilde vond ik het tijd om eens wat anders te gaan doen. De evenementen branche kwam op mijn pad en vol overgave ben ik die nieuwe uitdaging aangegaan. Al snel merkte ik dat ik de tandheelkunde erg miste waardoor ik besloot op zoek te gaan naar een functie binnen deze branche die ik nog niet had bekleed.

Hoe kwam je bij Tandzorg Oranjeplein/Leuken terecht?

Al snel kwam ik de vacature voor backoffice medewerkster bij Tandzorg Oranjeplein en Tandzorg Leuken tegen. Na 2 leuke gesprekken te hebben gehad ben ik vol vertrouwen weer de tandheelkundige wereld ingestapt. De jarenlange ervaring die ik al op had gedaan maakte het dat deze functie mij op mijn lijf geschreven was.

En plots kwam Atlas op de proppen

Nadat ik hier een aantal maanden gewerkt had, werd er aangekondigd dat de praktijken samen zouden gaan werken met Atlas Dental Care, voor ons toen nog een onbekende groep. De laatste jaren had de praktijk veel wisselingen van tandartsen en personeel gehad waardoor er geen stabiel patiëntenbestand was opgebouwd. Atlas Dental Care zou de ondersteunende factor gaan worden om ervoor te zorgen dat we met de praktijken weer de juiste koers zouden gaan varen. 

Hoe heb jij die overname ervaren?

Het samengaan met een andere partij brengt altijd onrust met zich mee. Mensen lijken namelijk niet van verandering te houden. Ook al was duidelijk te kennen gegeven dat er niets zou veranderen aan de identiteit van de praktijken, toch waren we allemaal een beetje onrustig.

Steeds beter leerde ik Berend en Vincent, directeuren van Atlas Dental Care, en hun regiomanager Nina van Wordragen kennen. De vooruitstrevende inzichten en de manier van kwalitatieve zorg verlenen paste helemaal bij de visie die ik in mijn ervaringsjaren in de tandheelkunde had opgebouwd. Het licht wat Atlas Dental Care op de praktijken liet schijnen was helder en fris maar zoals dat gaat bij elke verandering kon niet iedereen daarin makkelijk meebewegen. Om uiteindelijk het beste voor de praktijken te kunnen bewerkstelligen en stappen te kunnen maken was een volgende stap van volledige overname door Atlas Dental Care een logisch gevolg.

Wat betekende dat precies voor jou?

Dat betekende voor mij na 6 maanden al een verandering van functie namelijk die van praktijkmanager. Ik ben Berend en Vincent zo dankbaar dat ze mij deze kans hebben gegeven. Met het 100% vertrouwen die ze mij gaven en alle hulp en ondersteuning die ik nodig had voel ik mij nog altijd ontzettend gestrekt en gedreven om samen met hun te bouwen aan een hele mooie tandartspraktijk. 

Wat vind jij het tofste aan je functie als praktijkmanager?

Wat ik vooral heel fijn vind is dat ze mij veel vrijheid geven, wat als nadeel heeft dat ik ze minder vaak zie, maar ze zullen er ook altijd zijn wanneer ik dat nodig heb. Nina de regio manager komt regelmatig in de praktijk langs. Het is fijn om dan even met haar te kunnen overleggen of te sparren. Zowel Berend, Vincent en Nina geven mij meer dan eens het gevoel dat ik het goed doe en coachen mij op een prettige positieve manier. 

Wat vind jij van de ondersteuning van Atlas Dental Care?

Het mooie aan Atlas Dental Care is dat ze met meerdere praktijken onder hun hoede een totaalpakket aan tandheelkundige expertises kunnen bieden wat alleen maar voordelen heeft voor ons maar zeker ook voor de patiënt. 

In deze samenleving, waarin wij nu leven, kan een multi-cultureel klimaat binnen de tandheelkunde ook niet achter blijven. Wij zijn trots dat wij een team hebben met medewerkers van verschillende nationaliteiten. Dit stralen wij ook uit naar de buitenwereld waardoor wij toegankelijk zijn voor iedereen. 

Het bieden van preventieve, kwalitatieve en persoonlijke zorg staat bij ons hoog in het vaandel. Berend en Vincent vinden het ook heel belangrijk dat iedere werknemer zichzelf op een eigen manier kan ontwikkelen als daar behoefte aan is. Dat is een prettige ervaring en fijn om over te kunnen brengen aan mijn leuk team. 

Het mooiste wat je als werkgever kunt bereiken is tevreden werknemers, die elke dag met plezier naar hun werk komen en het gevoel hebben dat ze er toe doen. Dat ze de uitdagingen krijgen aangeboden om hun werk bij ons leuk en afwisselend te houden. Zo kunnen we bouwen aan een prachtige praktijk met een fijn en tevreden team wat heel belangrijk is want we doen het met zijn alle! Atlas Dental Care is voor mij een grote positieve toevoeging geworden waarvan ik hoop nog lang deel uit te kunnen maken.

Ook in het nieuws..